Usein kysyttyä

— Alle kaksi viikkoa listalla olleet sivut merkitään virheällä uusi! -tekstillä.
— Sivut, joita ei ole neljään kuukauteen päivitetty, merkitään punaisella epäaktiivinen -tekstillä.

 

› Miksei sivuani hyväksytty listalle?

Syynä on todennäköisesti jokin seuraavista:

— Sivusi ei ole ollut toiminassa yli kahta viikkoa. Emme halua listalle enää sivustoja, joiden päivittäminen loppuu heti, kun sivut on saatu valmiiksi.
— Hakemuksessasi antamasi linkki sivuille ei ole toiminut.
— Sivusi ovat selkeästi keskeneräiset, niillä on paljon toimimattomia linkkejä tai tekijänoikeusmerkinnät ovat puutteelliset.
— Sivuiltasi ei löydy selkeästi merkittynä päivämäärää, jolloin sivuja on viimeksi päivitetty.
— Jos sivusi ovat olleet jo kaksi kertaa listalla etkä ole kummallakaan kerralla linkittänyt ajoissa, hakemus hylätään automaattisesti.


› Miksi sivuni on poistettu listalta?

Et linkittänyt Ensembleä viikon kuluessa hyväksymisestäsi, linkki sivuillesi ei ole toiminut tai sitä ei ole päivitetty yli vuoteen. Sivut saatetaan poistaa myös silloin, jos olet sulkenut sivusi ulkoasunvaihdoksen tai muun tauon takia, mutta esille jätetyllä sivulla ei ole linkkiä Ensembleen tai päivämäärää, milloin sivut ovat jääneet tauolle. Mikäli haluat takaisin listalle, lähetä vain uusi liittymishakemus!


› Millaisia sivuja Ensembleen hyväksytään?

Kaikki sivut, jotka täyttävät Liity listalle-sivulla luetellut kriteerit! Sivun ei tarvitse olla varsinaisesti kotisivu, vaan se voi olla myös tilisi jollakin palvelimella. Ensembleen hyväksytään domainit, Webs-, Wix- ym. pohjaiset sivustot, Twitter-, Blogger-, Harhakuva-, Tumblr-, YouTube- ja DeviantArt-tilit ja niin edelleen. Ainoastaan yrityksiä tai henkilökohtaisia Facebook-tilejä ei listata, mutta esimerkiksi Facebook-ryhmät voidaan listata.


› Kuinka valitsen oikean kategorian sivuilleni?

Valitse sivujasi parhaiten kuvaava kategoria, sillä voit liittyä yhdellä sivullasi vain yhteen kategoriaan. Mikäli et koe sivustosi kuuluvan mihinkään näistä kategorioista, valitse liittyessäsi "ei mikään näistä". Uusia kategorioita luodaan tarpeen mukaan!
 

Roolipelit
Roolipelit vaativat useita käyttäjiä kehittyäkseen. Pelin tekijä luo tarinalle pohjan, joka kattaa tyylin, miljöön ja pääjuonen. Pelaajat luovat itse omat hahmonsa ja kirjoittavat niiden seikkailuista vuorovaikutteisesti muiden pelaajien kanssa. Pelin juoni muotoutuu osallistujen kesken ilman käsikirjoitusta.
 

Virtuaalisivut
Virtuaalisivujen toiminta liittyy internetissä tapahtuvaan virtuaalieläinten hoitoon. Virtuaalieläin on kuvitteellinen ja sen tiedot ovat keksittyjä. Virtuaalitallissa keskitytään hevosiin ja -kennelissä koiriin. Erilaisia virtuaalihoitoloiden muotoja löytyy kuitenkin lukuisia lohikäärmeistä aina eläintarhojen asukkeihin - vain mielikuvitus on rajana. Sivuston tekijä luo hoitolalleen miljöön sekä asukit ja niiden tiedot.

Joissakin virtuaalihoitoloissa on hoitajatoimintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että hoitolan kävijät ilmoittautuvat halutessaan haluamiensa virtuaalieläinten hoitajiksi ja kirjoittavat kuvitteellisia hoitokertomuksia. Kertomuksissa kuvaillaan, mitä hoitaja on tehnyt eläimen kanssa. Kertomuksista voi saada hoitajapisteitä tai virtuaalirahaa sivuston ylläpitäjältä, ja niitä voi käyttää esimerkiksi hoitolan omassa virtuaalikaupassa.

Virtuaalimaailmassa toimii myös epävirallisia, virtuaalisia yhdistyksiä, joilla ei ole oikeaa rahaliikennettä. Lisäksi löytyy myös virtuaalisia eläinlääkäreitä, kilpailusivustoja, kauppoja ja pankkeja.
 

Taidesivut
Taidesivuilla ylläpitäjä esittelee omia tuotoksiaan: valokuvia, piirustuksia, musiikkia tai kirjoituksia. Tähän sisältyvät myös DeviantART-, Harhakuva- ja Flickr-tilit ja muut vastaavat. Taidesivut ovat henkilökohtaisia, eikä siellä olevaa materiaalia saa yleensä kopioida. Taidesivuiksi luokitellaan myös portfoliot.
 

Blogit
Blogi on julkinen nettipäiväkirja, johon yksi tai useampi kirjoittaja kirjoittaa säännöllisesti omaan elämään läheisesti liittyvistä tai muuten kiinnostavista aiheista. Tekstit julkaistaan aikajärjestyksessä, eli uusin blogiteksti löytyy heti sivun alusta. Blogi poikkeaa normaalista kotisivusta siten, että sen sisältö päivittyy useammin, blogitekstejä pystyy kommentoimaan ja niitä voi mahdollisesti seurata. Blogialustoja ovat mm. Wordpress, Blogger ja Tumblr, mutta blogia voi pitää myös omalla kotisivullaan. Twitter-tilit luokitellaan mikroblogeiksi. YouTubesta löytyy myös videoblogeja eli vlogeja, joissa henkilö videokuvaa elämäänsä.
 

Hyötysivut: kopiointisivut
Sivustot, jotka sisältävät vapaasti kopioitavaa grafiikkaa, kuten ulkoasuja, kuvakkeita, valokuvia, taustakuvia ja niin edelleen. Materiaalia saa kuka vain kopioida omille kotisivuillensa, kunhan noudattaa kyseisen kopiointisivuston sääntöjä ja listaa tekijänoikeusmerkinnät ja / tai lisenssin.
 

Hyötysivut: listaukset
Sivulistaukset ovat sivuja, jotka listaavat muiden sivuja linkitystä vastaan. Sivulistauksen aihe voi olla myös rajoitettu: listaan voidaan hyväksyä vain tietyllä palvelimella sijaitsevia sivuja tai esimerkiksi pelkästään roolipelejä. Ensemble itse on sivulistaus, joka hyväksyy kaikenlaiset sivustot listallensa.


› Kuinka valitsen oikean ikärajoituksen sivuilleni?

Joillekkin sivustoille on hyvä asettaa ikärajasuositus, mikäli niissä esiintyy jotakin alla listatuista (esimerkiksi roolipeleissä tarinoissa tai taidesivustoilla piirustuksissa). Alla olevat kohdat ovat ohjeellisia ja saat itse päättää sivustosi ikärajoituksen!
 

K12: Sivustolla esiintyy väkivaltaa tai lievää seksuaalista väkivaltaa, selkeitä viitteitä seksiin, ahdistusta tai pelkoa aiheuttavaa sisältöä, huumeiden tai päihteiden viitteellistä ongelmakäyttöä.

K16: Sivustolla esiintyy voimakasta ja yksityiskohtaista väkivaltaa, avointa mutta ei kovin yksityiskohtaista seksuaalista sisältöä, voimakasta ahdistusta tai pelkoa aiheuttavaa sisältöä, yksityiskohtaista huumeiden ongelmakäyttöä.

K18: Sivustolla esiintyy erittäin voimakasta, tarkasti kuvailtua väkivaltaa, erittäin yksityiskohtaista seksuaalista sisältöä, erittäin voimakasta ahdistusta tai pelkoa aiheuttavaa sisältöä, ihannoiden kuvattua hengenvaarallista tai itsetuhoista käyttäytymistä.